در سال ۲۰۰۹ دانشمندان آلمانی رابطه میدان های الکترومغناطیس و وزوز گوش را بررسی کردند. پس از انجام آزمایشات دقیق، دانشمندان نتیجه گرفتند: “این مشکل با حساسیت الکترومغناطیس همراه است”. این مشکل ناشی از فعالیت زیاد قشر خارجی گوش است.
در واقع رابطه میدان های الکترومغناطیس و وزوز گوش به فاکتورهای مختلفی مربوط است که در چند دهه اخیر بسیار افزایش یافته است. برخی از بیماران مبتلا به این مشکل می گویند در هنگام استفاده از تلفن همراه این مشکل را با شدت بالایی احساس می کنند. پس به طور کلی امواج الکترومغناطیس ناشی از تلفن همراه، وزوز گوش را افزایش می دهند.
در ۱۵ سال گذشته در ایالات متحده میزان شیوع وزوز گوش ۳/۲۵ درصد افزایش داشته است. اگرچه افراد مبتلا به وزوز گوش محدودیتی در کیفیت زندگی روزمره خود ندارند، اما متخصصان گوش و حلق و بینی معتقدند که این افراد دارای اختلالت خواب، عدم تمرکز، اختلال در تعادل احساسی و زندگی روزمره هستند.
استفاده از تلفن همراه گرمای گوش را افزایش می دهد. بنابراین فشار گوش بالا می رود که به مرور زمان مشکلات ضعف شنوایی را منجر می شود. امواج در محدوده ی ۳ کیلو هرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز محدوده ی شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهند. برای اندازه گیری اثر حرارتی اشعه الکترومغناطیس بر بدن انسان، میزان جذب ویژه (SAR) مورد استفاده قرار می گیرد. SAR مقدار انرژی جذب شده توسط بافت را با افزایش دمای آن ناحیه اندازه می گیرد.
https://www.emfsolutions.ca/health_tinnitus.php
Medeiros, Luisa Nascimento, and Tanit Ganz Sanchez. “Tinnitus and cell phones: the role of electromagnetic radiofrequency radiation.” Brazilian journal of otorhinolaryngology ۸۲٫۱ (۲۰۱۶): ۹۷-۱۰۴٫