اهمیت کنترل و اطلاع از میزان آلودگی امواج الکترومغناطیس از آن جهت حائز اهمیت است که این نوع آلودگی با حواس پنج گانه انسان قابل تشخیص نمی باشد. لذا ممکن است محیط پیرامون شما از لحاظ شدت امواج الکترومغناطیسی دارای آلودگی قابل توجهی باشد که در این صورت عوارض مواجهه طولانی مدت آن بر روی بدن با گذشت زمان ظاهر شود.
اهمیت آگاهی از میزان آلودگی امواج الکترومغناطیسی زمانی ضرورت می یابد که افراد آسیب پذیر مانند: بانوان باردار، کودک یا نوزاد، افراد حساس به امواج، افراد با بیماری های خاص مثل پارکینسون، دیابت، آلزایمر، ADHD، تومورهای مغزی، آسم، دیابت، MS، سرطان، وزوز گوش و …. در محیط وجود داشته باشند. در این شرایط لازم است میزان آلودگی امواج محیط مورد بررسی قرار گیرد. لذا ارزیابی میزان آلودگی امواج الکترومغناطیسی برای محیط هایی که بانوان باردار در آن حضور دارند، توصیه می گردد.
مراحل اندازه گیری امواج الکترومغناطیسی به شرح زیر است:
این شیوه اندازه گیری مطابق با روش موسسه بیولوژی و اکولوژی ساختمان امریکا بوده و میزان آلودگی ناشی از امواج الکترومغناطیس براساس جدول ارزیابی زیستی SBM2015 کنترل می گردد.
لازم به ذکر است که امکان پیگیری های قانونی برای شخص جهت جابجایی دکل ها وجود ندارد و کلیه دکل های نصب شده تحت نظارت سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می باشد و اغلب دکل ها با استاندارد های ملی و بین المللی مطابقت دارد. اما مشکلی که در اغلب این کشور ها وجود دارد این است که بدن افراد با حساسیت های بالا وقتی در معرض این امواج قرار می گیرند، دچار واکنش شده و اختلالاتی در سلامتی آن ها بروز می یابد. از همین رو موسسه بیولوژی و اکولوژی ساختمان آمریکا با حساسیت بیشتری این جدول را برای افراد جهت استفاده شخصی تدوین نموده تا هر شخص در صورت تمایل به کنترل صحیح امواج، بتواند از این جدول راهنما استفاده نماید.
پس از مشخص شدن سطوح امواج و در صورت وجود آلودگی شدید، راهکار شیلدینگ و یا ایزوله سازی در برابر امواج الکترومغناطیس ارائه می گردد. در اغلب موارد محیط با رنگ های ضد امواج و یا برچسب شیشه و یا کاغذ دیواری ضد امواج ایزوله می گردد. پس از ایمن سازی مجددا میزان امواج جهت اطمینان از سلامت محیط کنترل می گردد.
شرکت سلامت سینا قادر به شناسایی و اندازه گیری امواج ساطع شده از منابع زیر است: